İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu olan Konuk, Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Derecesi’ni Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümünden aldı. Aile Terapisi eğitimini Mental Research Institute, Palo Alto-Kaliforniya’da yaptı. Aynı enstitüde Brief Therapy Center’da terapist olarak çalıştı.
1985’te Türkiye’de psikoterapi mesleğinin kurulmasını sağlamak ve kişilere, ailelere ve organizasyonlara psikolojik ve kurumsal hizmetler vermek amacıyla DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü’nü kurdu. 1993-2003 yıllarında Türk Psikologlar Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyeliğini, 1998-2000 yıllarında Başkanlığını ve 1999-2002 yılları arasında da Projeler Koordinatörlüğü görevlerini yürüttü.
Psikolojik danışmanlık çalışmalarında; Bilişsel Davranışçı ve Aile Terapisi Model’ini temel alarak sonuç odaklı “Brief Therapy” yapmaktadır. EMDR, terapide kullandığı bir diğer yaklaşımdır. Travma Sonrası Stres Bozukluğu (PTSD), erken dönem travmalar, kişilik bozuklukları, ilişki problemleri ve performans geliştirme, çalıştığı başlıca sorun alanlarıdır.
Kurumsal Danışmanlık çalışmalarında 25 yıllık psikoterapi deneyimini insan kaynakları alanında etkin olarak kullanmaktadır. Son dönemlerde çalışan memnuniyeti ve bağlılığı ile verim, karlılık, satış sonuçları arasındaki ilişkiye yönelik “Verimli İşyeri Müdahale Programları” geliştirmiş, değişik pozisyonlardaki “yıldız” profilleri üzerine araştırmalar yapmıştır. Halen terapistler ve kurumsal danışmanlardan oluşan ekibinin bu alandaki çalışmalarını yönlendirmekte ve yönetici koçluğu yapmaktadır.
Sosyal sorumluluk bilinciyle DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü ve Türk Psikologlar Derneği İstanbul Şubesi Başkanı olarak, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde Humanitarian Assistance Programs (HAP) ile anlaşarak 500’den fazla psikolog, psikiyatrist ve psikolojik danışmanın “Travmaya Müdahale Eğitimleri”ni alarak alanda faaliyet göstermelerini sağlamıştır. Daha sonra 2000 Hatay sel felaketi, 10 eylül 2001 Taksim bombalama olayı, 2002 Afyon depremi, 2003 Ocak THY uçak kazası ve 2004 İstanbul bombalama olaylarında DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü ekibiyle aktif olarak görev yapmıştır. Humanitarian Assistance Programs (HAP) bünyesinde Tayland, Filistin, Kenya ve Lübnan’da terapistlerin eğitimini ve “Travmaya Müdahale” organizasyonlarını yürütmektedir.
Psikoterapi mesleğinin Türkiye’de kurulmasına büyük katkısı olan Emre Konuk, ekibinin de katkısıyla DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü’nde psikoloji mesleğine destek veren eğitim, staj, süpervizyon ve bilgilendirme faaliyetlerini sürdürmektedir.
Emre Konuk’un yönettiği ve yer aldığı projeler hakkında daha detaylı bilgi almak için burayı tıklayabilirsiniz.
Bazı sunumları ile ilgili daha detaylı bilgi almak için burayı tıklayabilirisniz.